Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burrito

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Vörösbab püréhez:

kb. 500 g vörösbab (lecsepegtetve)
1 közepes fej vöröshagyma
80 ml olívaolaj
1 evőkanál lime lé
némi őrölt kömény
némi cayenne-i bors

Wrap-hoz:

100 g rizs, pl. hosszú szemű rizs vagy basmati rizs
½ fej jégsaláta
140 g csemegekukorica (lecsepegtetve)
1 közepes fej vöröshagyma
2 teáskanál olívaolaj
250 g vegán darált hús alternatíva
12 kis koktélparadicsom
1 kis érett avokádó
8 db kész tortilla (Ø kb. 20 cm)

Mártogatóshoz:

1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál lime leve
némi cayenne-i bors
némi fokhagyma granulátum
1 kávéskanál aprított metélőhagyma
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Vörösbabpüré:
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.

Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.

Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.

Tippek:

Feltétnek használhatunk vegán sajtot is.
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.
Vegán burrito

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!