Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzafánkok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
200 ml langyos víz

Szószhoz:

100 g paradicsompüré
3 evőkanál víz
1 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál bazsalikom

Feltéthez:

200 - 250 g vegyes zöldségek, pl. paprika, olajbogyó, csemegekukorica (konzerv)
100 g reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan megnő a tészta mérete.

Paradicsomszósz:
A paradicsompürét keverjük össze a vízzel, az olajjal, a sóval, az oregánóval és a bazsalikommal.
Készítsük elő a zöldségeket (tisztítsuk meg, csepegtessük le), és vágjuk apró kockákra vagy karikákra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Formázás:
Az élesztős tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és a munkafelületen még egyszer röviden gyúrjuk át, majd osszuk kb. 8 egyenlő darabra. 4 darabot egyenként sodorjuk kb. 25 cm rudakká, majd formázzunk tésztatekercseket/fánkokat belőle, a végeket kissé nyomjuk össze. A fánkokat helyezzük az előkészített tepsire és egy konyharuhával fedjük le, és hagyjuk kelni kb. 15 percig. A maradék tésztát tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Kenjük meg a pizzafánkokat a paradicsomszósszal, és szórjuk meg tetszés szerint a feltétekkel és a sajttal. A feltétet kissé nyomkodjuk le. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzafánkokat.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!

Közben a fánkok másik felét is ennek megfelelően formázzuk és hagyjuk megkelni, tegyük rá a feltétet és süssük meg.
A pizzafánkokat melegen fogyasszuk.

Tipp:

A pizzafánkokat lefagyaszthatjuk. Kiolvasztás után a megadott hőmérsékleten a sütőben rövid ideig újra megsütjük.
Pizzafánkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése