Leveles túrós batyu
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
250 g félzsíros túró
50 g tejföl
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A négyzeteken elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, közben mindegyik sarkot lekenjük a felvert tojássárgájával. Végül a batyuk teljes felületét is átkenjük a tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A négyzeteken elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, közben mindegyik sarkot lekenjük a felvert tojássárgájával. Végül a batyuk teljes felületét is átkenjük a tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A töltelékbe keverhetünk egy kevés rumba áztatott mazsolát vagy reszelt citromhéjat.
Kedvencnek jelölöm
Leveles túrós batyu
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A négyzeteken elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, közben mindegyik sarkot lekenjük a felvert tojássárgájával. Végül a batyuk teljes felületét is átkenjük a tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A négyzeteken elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, közben mindegyik sarkot lekenjük a felvert tojássárgájával. Végül a batyuk teljes felületét is átkenjük a tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A töltelékbe keverhetünk egy kevés rumba áztatott mazsolát vagy reszelt citromhéjat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?