Krémsajtos csokoládés fonat
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
80 g lágy Rama margarin
250 g szobahőmérsékletű krémsajt (Arla, Philadelphia)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
120 g porcukor
100 g csokoládé csepp
2 evőkanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
Kenéshez:
1 darab tojásfehérje (M-es)
2 evőkanál víz
Elkészítés
Előkészítés:
A Krémsajtos csokoládés fonat hozzávalóit pontosan kimérjük.
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sajtkrém töltelék hozzávalóit egy habverő segítségével simára keverjük.
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.
Tipp:
Csokoládécsepp helyett a Krémsajtos csokoládés fonatot készíthetjük, akár 80 g aszalt vörösáfonyával vagy kis kockákra vágott aszalt szilvával.
Kedvencnek jelölöm
Krémsajtos csokoládés fonat
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
80 g lágy Rama margarin
250 g szobahőmérsékletű krémsajt (Arla, Philadelphia)
120 g porcukor
100 g csokoládé csepp
2 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Kenéshez:
1 darab tojásfehérje (M-es)
2 evőkanál víz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Krémsajtos csokoládés fonat hozzávalóit pontosan kimérjük.
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sajtkrém töltelék hozzávalóit egy habverő segítségével simára keverjük.
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.
A leveles tésztát kigörgetjük a sütőpapíron. A széleket átlósan bevágjuk, mint egy fenyőfa (1. kép), majd a közepét megtöltjük a krémsajt töltelékkel. Rászórjuk a csokicseppek 2/3 részét és átlósan ráhajtjuk a töltelékre a széleket (2. kép). A fonatot sütőpapírral együtt a tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Egy kis tálkában összekeverjük a tojásfehérjét a vízzel, majd ezzel megkenjük a fonat tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a Krémsajtos csokoládés fonatot aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A maradék csokicseppeket vízfürdő fölött megolvasztjuk és a fonat tetejére csorgatjuk.
Tipp:
Csokoládécsepp helyett a Krémsajtos csokoládés fonatot készíthetjük, akár 80 g aszalt vörösáfonyával vagy kis kockákra vágott aszalt szilvával.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?