Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsgolyó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

100 g darált kekszmorzsa vagy sütimaradék
kb. 4-6 evőkanál narancslikőr

A díszítéshez:

1 teáskanál reszelt, kezeletlen narancshéj

Ezenkívül:

sütőpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Narancsgolyó hozzávalóit pontosan kimérjük, és előkészítjük.
A kekszmorzsához először csak 4 evőkanál likőrt adunk, majd kézzel összegyúrjuk úgy, hogy nedves, formázható masszát kapjunk. Ha a kekszmorzsák nem tapadnak össze, adjunk hozzá még egy kis likőrt. A masszát hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd mindegyikből 1-1 golyót formázunk.

Díszítés:

A tortabevonót durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. Villával minden golyót megmártunk a tortabevonóban (esetleg a tortabevonót teáskanál segítségével adagolhatjuk a golyókra), a tál szélén leütögetjük, és jól lecsöpögtetjük. Kevés reszelt narancshéjjal megszórjuk, és sütőpapírra tesszük. 
Javaslat: Ha a tortabevonó túlságosan megszilárdulna, akkor gőz fölött ismét megolvaszthatjuk.

Tippek:

A Narancsgolyó sütemény jól záró dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
Alkoholmentes variációként a Narancsgolyó karácsonyi desszert elkészítéséhez likőr helyett narancslevet is használhatunk.
Narancsgolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!