Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés-áfonyás csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelethez
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelethez elkészítéséhez

A kelt tésztához:

125 ml tej
125 g margarin
400 g búzaliszt
125 g porcukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

2 üveg körtebefőtt (1 üveg kb. 350-400 g)
50 g aszalt vörösáfonya
50 g cukor
350 ml víz

A mázhoz:

kb. 3 ek. sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A körtebefőttet lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet, simára keverjük, majd megfőzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összekockázott körtét és a vörös áfonyát. Az egészet rövid ideig tovább főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk.

Elkészítés:

A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, úgy, hogy a tészta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük, és 8 cm széles darabokra vágjuk. A darabokat vágási felülettel felfelé a sütőformába helyezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45 - 50 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőforma oldalát eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.A kihűlt süteményt egy tálra helyezzük. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, és a sütemény tetejét megkenjük vele.

Tippek:

A töltelékhez friss gyümölcsöt is használhatunk (kb. 1 kg).

A tölteléknél a vízmennyiség felét rummal is helyettesíthetjük.

A sütemény tésztája lefagyasztható.
A Körtés-áfonyás csigák gyümölccsel töltött,  kelt tésztából készült sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!