 
                Körtés-áfonyás csigák
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 12 szelethez
                            kb. 12 szelethez
                        Hozzávalók
A kelt tésztához:
                                        125 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (közepes méretű)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            A töltelékhez:
                                        2 üveg körtebefőtt (1 üveg kb. 350-400 g)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g aszalt vörösáfonya
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        350 ml víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            A mázhoz:
                                        kb. 3 ek. sárgabaracklekvár
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A körtebefőttet lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet, simára keverjük, majd megfőzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összekockázott körtét és a vörös áfonyát. Az egészet rövid ideig tovább főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk.
                                
                            Elkészítés:
                                    A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, úgy, hogy a tészta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük, és 8 cm széles darabokra vágjuk. A darabokat vágási felülettel felfelé a sütőformába helyezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma oldalát eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.A kihűlt süteményt egy tálra helyezzük. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, és a sütemény tetejét megkenjük vele.
                            Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, úgy, hogy a tészta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük, és 8 cm széles darabokra vágjuk. A darabokat vágási felülettel felfelé a sütőformába helyezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma oldalát eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.A kihűlt süteményt egy tálra helyezzük. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, és a sütemény tetejét megkenjük vele.
Tippek:
                                    A töltelékhez friss gyümölcsöt is használhatunk (kb. 1 kg).
A tölteléknél a vízmennyiség felét rummal is helyettesíthetjük.
A sütemény tésztája lefagyasztható.
                            A tölteléknél a vízmennyiség felét rummal is helyettesíthetjük.
A sütemény tésztája lefagyasztható.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Körtés-áfonyás csigák
Hozzávalók
kb. 12 szelethez elkészítéséhez
A kelt tésztához:
                                        125 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (közepes méretű)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            A töltelékhez:
                                        2 üveg körtebefőtt (1 üveg kb. 350-400 g)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g aszalt vörösáfonya
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        50 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        350 ml víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                            A mázhoz:
                                        kb. 3 ek. sárgabaracklekvár
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A körtebefőttet lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet, simára keverjük, majd megfőzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összekockázott körtét és a vörös áfonyát. Az egészet rövid ideig tovább főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk.
                                
                            Elkészítés:
                                    A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, úgy, hogy a tészta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük, és 8 cm széles darabokra vágjuk. A darabokat vágási felülettel felfelé a sütőformába helyezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma oldalát eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.A kihűlt süteményt egy tálra helyezzük. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, és a sütemény tetejét megkenjük vele.
                            Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, úgy, hogy a tészta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük, és 8 cm széles darabokra vágjuk. A darabokat vágási felülettel felfelé a sütőformába helyezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma oldalát eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.A kihűlt süteményt egy tálra helyezzük. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, és a sütemény tetejét megkenjük vele.
Tippek:
                                    A töltelékhez friss gyümölcsöt is használhatunk (kb. 1 kg).
A tölteléknél a vízmennyiség felét rummal is helyettesíthetjük.
A sütemény tésztája lefagyasztható.
                            A tölteléknél a vízmennyiség felét rummal is helyettesíthetjük.
A sütemény tésztája lefagyasztható.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Kelt tészták
                                    Kelt tészták
                                 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?