Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kolbászos-sajtos kiflik

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
200 ml langyos tej
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

250 g puhább kolbász
2 púpozott evőkanál mustár
120 g trappista sajt

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 40 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kolbászos-sajtos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Mindkettőt lisztezett felületen 1-1 kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindkét kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.

Töltelék:
A kolbász héját lehúzzuk, és késes aprítóban, a mustárral együtt krémesre törjük. A kész tölteléket 16 részre osztjuk és óvatosan a háromszögek szélesebbik oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a széleket üresen hagyjuk. Teszünk mindre 1-1 kis halom reszelt sajtot, majd a szélesebbik oldaltól indítva feltekerjük a tésztát. Széleiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk.
A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.
Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész Kolbászos-sajtos kiflik süteményt a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.

Tipp:

A kolbászt mártsuk rövid időre forró vízbe, így könnyebb lesz lehúzni a héját.
A Kolbászos-sajtos kiflik sütemény teteje ízlés szerint díszíthető nemcsak sajtszórattal, de akár köménymaggal, szezámmaggal is.
Kolbászos-sajtos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!