Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kólás szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
20 dkg cukor
1,2 dl kóla
20 dkg liszt

Krém:

2 tojássárgája
7 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj

Máz:

3 dl kóla
5 ek cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikavarjuk a kolával, cukorral és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és belekavarjuk a habba.Közepes hőmérsékletű lerben ( sütőben) megsütjük.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a porcukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és kihűtjük
Hozzáadjuk a nagyon puha vajat. Ezt a krémet a tésztára simítjuk. A mázhoz a kólában, cukorral megfőzzük a pudingot és még langyosan a krémre kenjük.
Pár órára a hűtőben tarjuk.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a KISKEGYED folyóíratban találtam. Nagyon finom. Én a tésztát rumos cukorsziruppal is meglocsoltam.
Kólás szelet Kólás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!