Kólás szelet
Hozzávalók
Tészta:
4 tojás
20 dkg cukor
1,2 dl kóla
20 dkg liszt
1 ek Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
fél cs. Dr. oetker Sütőpor
Krém:
2 tojássárgája
7 dkg liszt
15 dkg porcukor
Dr. Oetker Vanillincukor vagy eszenc
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
Máz:
3 dl kóla
5 ek cukor
1 cs Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikavarjuk a kolával, cukorral és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és belekavarjuk a habba.Közepes hőmérsékletű lerben ( sütőben) megsütjük.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a porcukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és kihűtjük
Hozzáadjuk a nagyon puha vajat. Ezt a krémet a tésztára simítjuk. A mázhoz a kólában, cukorral megfőzzük a pudingot és még langyosan a krémre kenjük.
Pár órára a hűtőben tarjuk.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a porcukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és kihűtjük
Hozzáadjuk a nagyon puha vajat. Ezt a krémet a tésztára simítjuk. A mázhoz a kólában, cukorral megfőzzük a pudingot és még langyosan a krémre kenjük.
Pár órára a hűtőben tarjuk.
Alternatív elkészítés
Ezt a receptet a KISKEGYED folyóíratban találtam. Nagyon finom. Én a tésztát rumos cukorsziruppal is meglocsoltam.
Kedvencnek jelölöm
Kólás szelet
Hozzávalók
Krém:
2 tojássárgája
7 dkg liszt
15 dkg porcukor
Dr. Oetker Vanillincukor vagy eszenc
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikavarjuk a kolával, cukorral és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és belekavarjuk a habba.Közepes hőmérsékletű lerben ( sütőben) megsütjük.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a porcukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és kihűtjük
Hozzáadjuk a nagyon puha vajat. Ezt a krémet a tésztára simítjuk. A mázhoz a kólában, cukorral megfőzzük a pudingot és még langyosan a krémre kenjük.
Pár órára a hűtőben tarjuk.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a porcukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és kihűtjük
Hozzáadjuk a nagyon puha vajat. Ezt a krémet a tésztára simítjuk. A mázhoz a kólában, cukorral megfőzzük a pudingot és még langyosan a krémre kenjük.
Pár órára a hűtőben tarjuk.
Alternatív elkészítés
Ezt a receptet a KISKEGYED folyóíratban találtam. Nagyon finom. Én a tésztát rumos cukorsziruppal is meglocsoltam.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?