Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kólás szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
20 dkg cukor
1,2 dl kóla
20 dkg liszt

Krém:

2 tojássárgája
7 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj

Máz:

3 dl kóla
5 ek cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikavarjuk a kolával, cukorral és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és belekavarjuk a habba.Közepes hőmérsékletű lerben ( sütőben) megsütjük.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a porcukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és kihűtjük
Hozzáadjuk a nagyon puha vajat. Ezt a krémet a tésztára simítjuk. A mázhoz a kólában, cukorral megfőzzük a pudingot és még langyosan a krémre kenjük.
Pár órára a hűtőben tarjuk.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a KISKEGYED folyóíratban találtam. Nagyon finom. Én a tésztát rumos cukorsziruppal is meglocsoltam.
Kólás szelet Kólás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!