Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók
Tésztához:
125 g sötét mazsola
200 g arany mazsola
100 g vegyes kandírozott gyümölcs
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
100 ml rum vagy whisky
175 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (közepes méretű)
Ezenkívül:
50 ml whisky
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál víz
Elkészítés
Előkészítés:
A Karácsonyi gyümölcskenyér hozzávalóit pontosan mérjük ki.
A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Az előkészített gyümölcsöket a tésztához forgatjuk, majd a tésztát a sütőformában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.
Tipp:
Díszítsük a süteményünket Dr. Oetker ét Tortabevonóval vagy Dr. Oetker Marcipánból szaggatott karácsonyi motívumokkal.
A Karácsonyi gyümölcskenyér ízlés szerint egyéb, karácsonyi hangulatot kölcsönző fűszerekkel - csipetnyi őrölt szegfüszeg, szegfübors, ánizs, gyömbér - is ízesíthető.
A Karácsonyi gyümölcskenyér ízlés szerint egyéb, karácsonyi hangulatot kölcsönző fűszerekkel - csipetnyi őrölt szegfüszeg, szegfübors, ánizs, gyömbér - is ízesíthető.
Kedvencnek jelölöm
Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
125 g sötét mazsola
200 g arany mazsola
100 g vegyes kandírozott gyümölcs
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
100 ml rum vagy whisky
175 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (közepes méretű)
Ezenkívül:
50 ml whisky
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Karácsonyi gyümölcskenyér hozzávalóit pontosan mérjük ki.
A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Az előkészített gyümölcsöket a tésztához forgatjuk, majd a tésztát a sütőformában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.
Tipp:
Díszítsük a süteményünket Dr. Oetker ét Tortabevonóval vagy Dr. Oetker Marcipánból szaggatott karácsonyi motívumokkal.
A Karácsonyi gyümölcskenyér ízlés szerint egyéb, karácsonyi hangulatot kölcsönző fűszerekkel - csipetnyi őrölt szegfüszeg, szegfübors, ánizs, gyömbér - is ízesíthető.
A Karácsonyi gyümölcskenyér ízlés szerint egyéb, karácsonyi hangulatot kölcsönző fűszerekkel - csipetnyi őrölt szegfüszeg, szegfübors, ánizs, gyömbér - is ízesíthető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?