Japàn piskóta
Hozzávalók
Tèszta:
3 tojàs
5 dkg cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg tej
1 csipet só
1/2 vanìlia rúd
Elkészítés
Előkészítés
10×23 cm kenyèrsütő formàt vagy 22 cm kerek formàt kibèlelünk sütőpapìrral.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.
Tèszta elkèszìtèse
A vajat tejet melegìtsük fel, mikor a vaj fele màr elolvadt vegyük le a tűzről ès keverjük el benne a vanìliarúd kikapart belsejèt , majd a lisztet is keverjük el benne. Egy sűrű masszàt kapunk, hagyjuk hűlni.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.
Sütès
150 C fokra előmelegìtett sütőben 40 percig süssük a piskótàt.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.
Alternatív elkészítés
Nagyon puha levegős piskóta, tölthető lekvàrral, krèmmel.
Kedvencnek jelölöm
Japàn piskóta
Hozzávalók
Tèszta:
3 tojàs
5 dkg cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg tej
1 csipet só
1/2 vanìlia rúd
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
10×23 cm kenyèrsütő formàt vagy 22 cm kerek formàt kibèlelünk sütőpapìrral.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.
Tèszta elkèszìtèse
A vajat tejet melegìtsük fel, mikor a vaj fele màr elolvadt vegyük le a tűzről ès keverjük el benne a vanìliarúd kikapart belsejèt , majd a lisztet is keverjük el benne. Egy sűrű masszàt kapunk, hagyjuk hűlni.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.
Sütès
150 C fokra előmelegìtett sütőben 40 percig süssük a piskótàt.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.
Alternatív elkészítés
Nagyon puha levegős piskóta, tölthető lekvàrral, krèmmel.


Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?