Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres rebarbarakompót

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 üveg (500 ml) elkészítéséhez

900 g eper (előkészítve mérve)
900 g rebarbara (előkészítve mérve)
500 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában hegyes késsel felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, finomra vágjuk, és 900 grammot kimérünk belőle. A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk (ne hámozzuk meg), nagyon kis darabokra vágjuk, és 900 grammot kimérünk belőle. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, a kikapart vaníliát és a vaníliarudat nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a kompótot folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.

Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, a vaníliarudat eltávolítjuk, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

A kompót nagyon finom írós palacsintához.
Az Epres rebarbarakompót receptje 4 üveg megtöltésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!