
Fokhagymás bucik



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Élesztős tésztához:
2 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj (4 evőkanál)
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
275 ml langyos víz
Kenéshez és szóráshoz:
némi víz
50 g reszelt Emmentáli sajt
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk finomra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze az olívaolajjal. Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit (kb. 35x40 cm) béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Formázás:
Gyúrjuk át a tésztát röviden egy enyhén lisztezett munkafelületen. Ezután formázzuk egy rúdba és osszuk kb. 32 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk golyóvá. A golyók felét kenjük meg vízzel, és azonnal hemperegtessük meg a reszelt emmentáli sajtban.
Állítsuk össze a tésztagolyókat felváltva kör alakban, ügyelve arra, hogy az egyes tésztagolyók között kb. ½ cm hely maradjon, mivel a tészta még emelkedni fog. A sajt nélküli golyókat egy kevés vízzel kenjük meg. Hagyjuk a tésztát még kb. 15-20 percig kelni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütőpapír segítségével húzzuk ki a tésztát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk finomra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze az olívaolajjal. Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit (kb. 35x40 cm) béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Formázás:
Gyúrjuk át a tésztát röviden egy enyhén lisztezett munkafelületen. Ezután formázzuk egy rúdba és osszuk kb. 32 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk golyóvá. A golyók felét kenjük meg vízzel, és azonnal hemperegtessük meg a reszelt emmentáli sajtban.
Állítsuk össze a tésztagolyókat felváltva kör alakban, ügyelve arra, hogy az egyes tésztagolyók között kb. ½ cm hely maradjon, mivel a tészta még emelkedni fog. A sajt nélküli golyókat egy kevés vízzel kenjük meg. Hagyjuk a tésztát még kb. 15-20 percig kelni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütőpapír segítségével húzzuk ki a tésztát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A fokhagymás buci jól fagyasztható.
A tésztagolyókat vízzel megkenjük, és szezám- vagy napraforgómagba is forgathatjuk.
A tésztagolyókat vízzel megkenjük, és szezám- vagy napraforgómagba is forgathatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Fokhagymás bucik
Hozzávalók
kb. 32 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Élesztős tésztához:
2 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj (4 evőkanál)
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
275 ml langyos víz
Kenéshez és szóráshoz:
némi víz
50 g reszelt Emmentáli sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk finomra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze az olívaolajjal. Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit (kb. 35x40 cm) béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Formázás:
Gyúrjuk át a tésztát röviden egy enyhén lisztezett munkafelületen. Ezután formázzuk egy rúdba és osszuk kb. 32 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk golyóvá. A golyók felét kenjük meg vízzel, és azonnal hemperegtessük meg a reszelt emmentáli sajtban.
Állítsuk össze a tésztagolyókat felváltva kör alakban, ügyelve arra, hogy az egyes tésztagolyók között kb. ½ cm hely maradjon, mivel a tészta még emelkedni fog. A sajt nélküli golyókat egy kevés vízzel kenjük meg. Hagyjuk a tésztát még kb. 15-20 percig kelni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütőpapír segítségével húzzuk ki a tésztát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk finomra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze az olívaolajjal. Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit (kb. 35x40 cm) béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Formázás:
Gyúrjuk át a tésztát röviden egy enyhén lisztezett munkafelületen. Ezután formázzuk egy rúdba és osszuk kb. 32 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk golyóvá. A golyók felét kenjük meg vízzel, és azonnal hemperegtessük meg a reszelt emmentáli sajtban.
Állítsuk össze a tésztagolyókat felváltva kör alakban, ügyelve arra, hogy az egyes tésztagolyók között kb. ½ cm hely maradjon, mivel a tészta még emelkedni fog. A sajt nélküli golyókat egy kevés vízzel kenjük meg. Hagyjuk a tésztát még kb. 15-20 percig kelni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütőpapír segítségével húzzuk ki a tésztát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A fokhagymás buci jól fagyasztható.
A tésztagolyókat vízzel megkenjük, és szezám- vagy napraforgómagba is forgathatjuk.
A tésztagolyókat vízzel megkenjük, és szezám- vagy napraforgómagba is forgathatjuk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?