Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsrizs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Gyümölcsrizshez:

500 ml tej
kb. 350-400 g tetszőleges vegyes gyümölcs (pl. szilva, piros ribizli, áfonya, sárga- és őszibarack, málna, cseresznye, meggy stb.)
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint szemezzük, magozzuk, kis darabokra vágjuk.

Elkészítés:

Gyümölcsrizs:
A tejet egy főzőedénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tasak tartalmát, és egy kézi habverővel legalább 1 percig alaposan elkeverjük (az edényt ne tegyük vissza a tűzre). A tejberizst lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, közben 1-2 alkalommal átkeverjük. Miután kihűlt, belekeverjük az előkészített gyümölcsöket.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a tejszínhabot óvatosan a gyümölcsrizshez forgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálkákba adagolva tálaljuk.

Tipp:

Főzés közben adhatunk a tejberizs alaphoz 1 csapott teáskanál őrölt fahéjat.
Gyümölcsrizs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!