Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres pudingos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Pudinghoz:

80 g cukor
1000 ml tej

Tésztához:

250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
6 darab tojás (M-es)
5 teáskanál tej
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Feltéthez:

1000 g eper
6 teáskanál cukor
500 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 12 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, gyakran kevergetve.

Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, az aromát és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen rövid ideig adjuk a masszához. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.

Óvatosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd felezzük vagy negyedeljük a gyümölcsöt.

A pudingkrémet egyenletesen kenjük el az alapon. A tetejére terítsük az epret.

A tortazselét a cukorral egy kis lábosban keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, és állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk fel az egészet. A tortazselét evőkanállal egyenletesen terítsük el az epren, és hagyjuk megdermedni.
Epres pudingos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!