Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes-vaníliás szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-16 szelet elkészítéséhez

Összeállításhoz:

sütőkeret vagy téglalap alakú kapcsos tortaforma (kb. 20x30 cm)

Kekszalaphoz:

kb. 120 g téglalap alakú vajas keksz

Vaníliás réteghez:

600 ml tej
120 g cukor
120 g lágy vaj vagy margarin

Mogyorókrémes réteghez:

200 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
250 g mascarpone
150 g lágy mogyorókrém, pl. Nutella®

Tetejére:

kb. 120 g téglalap alakú vajas keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy tálca köré sütőkeretet helyezünk, vagy összeállítjuk a kapcsos tortaformát.

Elkészítés:

Kekszalap:
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.

Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.

Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

A mogyorókrémes-vaníliás szelet tetejét díszíthetjük egy-egy pötty mogyorókrémmel és félbevágott törökmogyoró-darabokkal.
Mogyorókrémes-vaníliás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!