Pillecukros kekszszalámi
Hozzávalók
Kekszszalámihoz:
250 g háztartási keksz
50 g mandula
80 g pillecukor
150 ml tej
100 g margarin
100 g cukor
25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A kekszből 100 grammot finomra darálunk, a többi kekszet fagyasztótasakba tesszük, és sodrófával kisebb darabokra törjük. A mandulát durvára aprítjuk, a pillecukrot kis kockákra vágjuk, majd az összes előkészített hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük.
Elkészítés:
A tejet a margarinnal, a cukorral, a kakaóporral és a rumaromával egy lábasban, kevergetve egyneműre olvasztjuk. Amikor langyosra hűlt, ráöntjük az előkészített keverékre, és alaposan összedolgozzuk. Áttesszük egy nagyobb frissentartó fólia darabra, rúd alakúra formázzuk, majd becsomagoljuk a fóliába. A végeket elkötjük, majd a pulton párszor áthengergetjük, hogy szabályos rúd formát kapjunk. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.
Díszítés:
A kész kekszszalámit kicsomagoljuk, a tetejét megszórjuk porcukorral és kissé elsimítjuk rajta. Szeletekre vágva tálaljuk.
Díszítés:
A kész kekszszalámit kicsomagoljuk, a tetejét megszórjuk porcukorral és kissé elsimítjuk rajta. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Háztartási keksz helyett vajas kekszből vagy zabkekszből is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Pillecukros kekszszalámi
Hozzávalók
14-16 szelet elkészítéséhez
Kekszszalámihoz:
250 g háztartási keksz
50 g mandula
80 g pillecukor
150 ml tej
100 g margarin
100 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kekszből 100 grammot finomra darálunk, a többi kekszet fagyasztótasakba tesszük, és sodrófával kisebb darabokra törjük. A mandulát durvára aprítjuk, a pillecukrot kis kockákra vágjuk, majd az összes előkészített hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük.
Elkészítés:
A tejet a margarinnal, a cukorral, a kakaóporral és a rumaromával egy lábasban, kevergetve egyneműre olvasztjuk. Amikor langyosra hűlt, ráöntjük az előkészített keverékre, és alaposan összedolgozzuk. Áttesszük egy nagyobb frissentartó fólia darabra, rúd alakúra formázzuk, majd becsomagoljuk a fóliába. A végeket elkötjük, majd a pulton párszor áthengergetjük, hogy szabályos rúd formát kapjunk. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.
Díszítés:
A kész kekszszalámit kicsomagoljuk, a tetejét megszórjuk porcukorral és kissé elsimítjuk rajta. Szeletekre vágva tálaljuk.
Díszítés:
A kész kekszszalámit kicsomagoljuk, a tetejét megszórjuk porcukorral és kissé elsimítjuk rajta. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Háztartási keksz helyett vajas kekszből vagy zabkekszből is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?