
Epres gyümölcstorta



Hozzávalók
Gyümölcstorta formához (kb. 28 cm ø):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
120 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml napraforgóolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
300 ml tej
100 g puha vaj vagy margarin
80 g porcukor
kb. 400 g eper
Zseléhez:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcstorta formát kikenjük zsiradékkal, beszórjuk liszttel, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, felcikkezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, felcikkezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A gyümölcstortát piros Dr. Oetker Tortazselével is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Epres gyümölcstorta
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet Epres gyümölcstorta elkészítéséhez
Gyümölcstorta formához (kb. 28 cm ø):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
120 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml napraforgóolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
300 ml tej
100 g puha vaj vagy margarin
80 g porcukor
kb. 400 g eper
Az Epres gyümölcstorta elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcstorta formát kikenjük zsiradékkal, beszórjuk liszttel, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, felcikkezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, felcikkezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A gyümölcstortát piros Dr. Oetker Tortazselével is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?