Epres charlotte torta
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Üvegtálhoz (Ø 26,5 cm, űrtartalom 2,25 l):
Piskótához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Eper réteghez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsiben, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, fordítsuk ki egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni a papírral együtt.
Tekercs:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótáról, és vágjunk ki egy kb. Ø 20 cm-es kerek alapot a lap egyik negyedében. A maradék piskótát 2 téglalap alakúra vágjuk. Az eperlekvárt egyenletesen kenjük el mindkét téglalapon. A kisebbik téglalapot a rövid oldalról, a nagyobbikat a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercseket legalább 30 percre a hűtőszekrénybe.
Béleljük ki a tálat fóliával. Vágjuk a piskótatekercseket összesen kb. 35 vékony szeletre, és béleljük ki velük a tálat.
Krém:
Készítsük el a tortakrémet a fenti hozzávalókkal, a csomagoláson található utasítás szerint. Öntsük a krémet a tálban lévő piskótaszeletekre, simítsuk el, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Eper réteg:
Mossuk meg, tisztítsuk meg és pépesítsük az epret. Az expressz zselatinfixet fokozatosan adjuk az eperpéphez úgy, hogy kézi habverővel keverjük. Óvatosan kenjük az epres keveréket a krémre. Helyezzük rá a kivágott piskótalapot, és enyhén nyomjuk le. Tegyük a charlotte-ot legalább 3 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Fordítsuk ki az epres charlotte-ot egy tortalapra, távolítsuk el a fóliát, és tetszőleges szeleteket vágva tálaljuk.
Tippek:
Eper helyett sárgabarackkal és sárgabarack lekvárral is elkészíthetjük a tortát.
Epres charlotte torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Üvegtálhoz (Ø 26,5 cm, űrtartalom 2,25 l):
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsiben, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, fordítsuk ki egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni a papírral együtt.
Tekercs:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótáról, és vágjunk ki egy kb. Ø 20 cm-es kerek alapot a lap egyik negyedében. A maradék piskótát 2 téglalap alakúra vágjuk. Az eperlekvárt egyenletesen kenjük el mindkét téglalapon. A kisebbik téglalapot a rövid oldalról, a nagyobbikat a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercseket legalább 30 percre a hűtőszekrénybe.
Béleljük ki a tálat fóliával. Vágjuk a piskótatekercseket összesen kb. 35 vékony szeletre, és béleljük ki velük a tálat.
Krém:
Készítsük el a tortakrémet a fenti hozzávalókkal, a csomagoláson található utasítás szerint. Öntsük a krémet a tálban lévő piskótaszeletekre, simítsuk el, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Eper réteg:
Mossuk meg, tisztítsuk meg és pépesítsük az epret. Az expressz zselatinfixet fokozatosan adjuk az eperpéphez úgy, hogy kézi habverővel keverjük. Óvatosan kenjük az epres keveréket a krémre. Helyezzük rá a kivágott piskótalapot, és enyhén nyomjuk le. Tegyük a charlotte-ot legalább 3 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Fordítsuk ki az epres charlotte-ot egy tortalapra, távolítsuk el a fóliát, és tetszőleges szeleteket vágva tálaljuk.
Tippek:
Eper helyett sárgabarackkal és sárgabarack lekvárral is elkészíthetjük a tortát.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?