 
                Élesztőmentes pizza
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 8 szelet
                            kb. 8 szelet
                        Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
                                        némi zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        300 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g sovány túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Pizzaszószhoz:
                                        400 g darabolt paradicsom
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál csípős, őrölt paprika
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál szárított, morzsolt oregánó
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt fekete bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        200 g mozzarella sajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kis fej vöröshagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g főtt sonka
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g szeletelt szalámi
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g magozott, fekete olajbogyó
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g reszelt gouda sajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        6 teáskanál zöld (genovai) pesto
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        135 g olajban eltett tonhal (lecsöpögtetett súly)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A tepsit kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.  
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:  
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
                            A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
                                    A pizzát melegen, bazsalikomlevelekkel megszórva tálalhatjuk.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Élesztőmentes pizza
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
                                        némi zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        300 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g sovány túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Pizzaszószhoz:
                                        400 g darabolt paradicsom
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál csípős, őrölt paprika
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál szárított, morzsolt oregánó
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt fekete bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        200 g mozzarella sajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kis fej vöröshagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g főtt sonka
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g szeletelt szalámi
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g magozott, fekete olajbogyó
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g reszelt gouda sajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        6 teáskanál zöld (genovai) pesto
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        135 g olajban eltett tonhal (lecsöpögtetett súly)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A tepsit kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.  
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:  
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
                            A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
                                    A pizzát melegen, bazsalikomlevelekkel megszórva tálalhatjuk.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Sós tészták
                                    Sós tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?