Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Élesztőmentes pizza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 40x30 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
125 g sovány túró
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Pizzaszószhoz:

400 g darabolt paradicsom
½ teáskanál csípős, őrölt paprika
½ teáskanál szárított, morzsolt oregánó
1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
frissen őrölt fekete bors

Feltéthez:

200 g mozzarella sajt
1 kis fej vöröshagyma
100 g főtt sonka
40 g szeletelt szalámi
50 g magozott, fekete olajbogyó
200 g reszelt gouda sajt
6 teáskanál zöld (genovai) pesto
135 g olajban eltett tonhal (lecsöpögtetett súly)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.

Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.

A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

A pizzát melegen, bazsalikomlevelekkel megszórva tálalhatjuk.
Élesztőmentes pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!