Élesztőmentes pizza
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Pizzaszószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Élesztőmentes pizza
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Pizzaszószhoz:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?