Vegán ropogós almás muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
12 muffinpapír (5 cm Ø)
Morzsatésztához:
50 g vegán margarin
50 g nagy szemű zabpehely
70 g búzaliszt
50 g melasz
Tésztához:
1 közepes méretű alma (kb. 150 g)
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
125 g melasz
125 ml étolaj, z. B. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szójaital
Elkészítés
Előkészítés:
A muffinpapírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsatészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Alma helyett használhatunk körtét is.
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Vegán ropogós almás muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
12 muffinpapír (5 cm Ø)
Morzsatésztához:
50 g vegán margarin
50 g nagy szemű zabpehely
70 g búzaliszt
50 g melasz
Tésztához:
1 közepes méretű alma (kb. 150 g)
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
125 g melasz
125 ml étolaj, z. B. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szójaital
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffinpapírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsatészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Alma helyett használhatunk körtét is.
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?