Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán ropogós almás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12-es):

12 muffinpapír (5 cm Ø)

Morzsatésztához:

50 g vegán margarin
50 g nagy szemű zabpehely
70 g búzaliszt
50 g melasz

Tésztához:

1 közepes méretű alma (kb. 150 g)
300 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
125 g melasz
125 ml étolaj, z. B. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szójaital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinpapírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.

Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Alma helyett használhatunk körtét is.
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
Vegán ropogós almás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!