Mirabella szilvadzsem almaborral
Hozzávalók
3 ág friss citromillatú kakukkfű
400 g alma (előkészítve mérjük le)
400 g Mirabella szilva (előkészítve mérjük le)
200 ml almabor (cider)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Elkészítés
Előkészítés:
A citromillatú kakukkfüvet megmossuk, és szárazra töröljük. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. A szilvát megmossuk, a szárát és a magját eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, majd 400 g-ot kimérünk, és kb. a felét pépesítjük. Az almaborból 200 ml-t kimérünk.
Elkészítés:
A gyümölcsöket, az almabort és a kakukkfüvet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, a kakukkfüvet kivesszük. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Kedvencnek jelölöm
Mirabella szilvadzsem almaborral
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
3 ág friss citromillatú kakukkfű
400 g alma (előkészítve mérjük le)
400 g Mirabella szilva (előkészítve mérjük le)
200 ml almabor (cider)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A citromillatú kakukkfüvet megmossuk, és szárazra töröljük. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. A szilvát megmossuk, a szárát és a magját eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, majd 400 g-ot kimérünk, és kb. a felét pépesítjük. Az almaborból 200 ml-t kimérünk.
Elkészítés:
A gyümölcsöket, az almabort és a kakukkfüvet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, a kakukkfüvet kivesszük. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?