Csokis-mogyorós desszert
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A mogyorós krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Csokoládés krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A csokoládés krémet szintén habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Rétegezés:
A mogyorós krémet desszertpoharakban elosztjuk, majd rátesszük a felaprított Toffifee®-t. A csokoládés krémet elosztjuk rajta, és a maradék Toffifee®-vel díszítjük. A Toffifee®-desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Csokis-mogyorós desszert
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A mogyorós krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Csokoládés krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A csokoládés krémet szintén habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Rétegezés:
A mogyorós krémet desszertpoharakban elosztjuk, majd rátesszük a felaprított Toffifee®-t. A csokoládés krémet elosztjuk rajta, és a maradék Toffifee®-vel díszítjük. A Toffifee®-desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?