
Csokis-mogyorós desszert




Hozzávalók
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém mogyoróízű
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém csokoládés
15 darab Toffifee® (125 g)
600 ml hideg tej
Elkészítés
Előkészítés:
A Toffifee®-t kivesszük a csomagolásból. Kb. 4 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára aprítjuk.
Elkészítés:
Mogyorós krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A mogyorós krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Csokoládés krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A csokoládés krémet szintén habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Rétegezés:
A mogyorós krémet desszertpoharakban elosztjuk, majd rátesszük a felaprított Toffifee®-t. A csokoládés krémet elosztjuk rajta, és a maradék Toffifee®-vel díszítjük. A Toffifee®-desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A mogyorós krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Csokoládés krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A csokoládés krémet szintén habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Rétegezés:
A mogyorós krémet desszertpoharakban elosztjuk, majd rátesszük a felaprított Toffifee®-t. A csokoládés krémet elosztjuk rajta, és a maradék Toffifee®-vel díszítjük. A Toffifee®-desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Habzsák helyett rétegezhetjük a krémet kanállal is.

Kedvencnek jelölöm

Csokis-mogyorós desszert




Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
15 darab Toffifee® (125 g)
600 ml hideg tej
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Toffifee®-t kivesszük a csomagolásból. Kb. 4 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára aprítjuk.
Elkészítés:
Mogyorós krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A mogyorós krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Csokoládés krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A csokoládés krémet szintén habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Rétegezés:
A mogyorós krémet desszertpoharakban elosztjuk, majd rátesszük a felaprított Toffifee®-t. A csokoládés krémet elosztjuk rajta, és a maradék Toffifee®-vel díszítjük. A Toffifee®-desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A mogyorós krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Csokoládés krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A csokoládés krémet szintén habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Rétegezés:
A mogyorós krémet desszertpoharakban elosztjuk, majd rátesszük a felaprított Toffifee®-t. A csokoládés krémet elosztjuk rajta, és a maradék Toffifee®-vel díszítjük. A Toffifee®-desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Habzsák helyett rétegezhetjük a krémet kanállal is.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?