Csokicseppes amerikai palacsinta
Hozzávalók
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
kb. 100 g csokoládécsepp (étcsokoládés)
kevés margarin a sütéshez
Tálaláshoz:
200 ml hideg habtejszín (30%-os)
1 csapott evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. A csokicseppekből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. 3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A hideg habtejszínt magas falú edénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverő), a kétféle cukor hozzáadásával lágy habbá verjük. A palacsintákra kanalazzuk, végül megszórjuk a félretett csokicseppekkel.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. A csokicseppekből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. 3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A hideg habtejszínt magas falú edénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverő), a kétféle cukor hozzáadásával lágy habbá verjük. A palacsintákra kanalazzuk, végül megszórjuk a félretett csokicseppekkel.
Tipp:
A palacsintához tejcsokoládés csokicseppeket is választhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Csokicseppes amerikai palacsinta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
300 ml tej
kb. 100 g csokoládécsepp (étcsokoládés)
kevés margarin a sütéshez
Tálaláshoz:
200 ml hideg habtejszín (30%-os)
1 csapott evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. A csokicseppekből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. 3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A hideg habtejszínt magas falú edénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverő), a kétféle cukor hozzáadásával lágy habbá verjük. A palacsintákra kanalazzuk, végül megszórjuk a félretett csokicseppekkel.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. A csokicseppekből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. 3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A hideg habtejszínt magas falú edénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverő), a kétféle cukor hozzáadásával lágy habbá verjük. A palacsintákra kanalazzuk, végül megszórjuk a félretett csokicseppekkel.
Tipp:
A palacsintához tejcsokoládés csokicseppeket is választhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?