Citromos málnalekvár
Hozzávalók
1000 g málna (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Elkészítés
Elkészítés:
A málnát szemezzük, 1000 grammot kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot és a citromhéjat, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a lekvár tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Kedvencnek jelölöm
Citromos málnalekvár
Hozzávalók
kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g málna (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A málnát szemezzük, 1000 grammot kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot és a citromhéjat, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a lekvár tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?