Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós gyümölcsös chutney mustárral

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 üveg (300 ml) elkészítéséhez

kb. 700 g vegyes bogyós gyümölcs, pl. málna, szeder, fekete és piros ribizli
200 ml vörösbor
kb. 2 teáskanál édes mustár
250 g cukor
kb. 1 teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük és 700 g-t kimérünk belőle. Kimérünk 200 ml vörösbort.

Elkészítés:

A gyümölcsöt, a vörösbort, a mustárt, a sót és a frissen őrölt borsot egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A chutney-t főzhetjük mirelit bogyós gyümölcsökből is. Ehhez a fagyasztott gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, és a kiolvadt gyümölcslevet is felhasználhatjuk.
Tetszés szerint röviden pépesíthetjük is a gyümölcsöket főzés előtt.
A Bogyós gyümölcsös chutney mustárral gazdagított mártogatós, mely pirítós és húsételekhez ugyanúgy illik, mint nyers vagy grillezett zöldségekhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!