Avokádós tészta
Hozzávalók
150 g tökmag
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 darab érett avokádó
2 evőkanál tökmagolaj
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
kb. 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
só
500 g tészta, pl. linguine, spagetti vagy tagliatelle
kb. 3 evőkanál grapefruitlé
Elkészítés
Elkészítés:
A tökmagot tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg, majd tányéron hagyjuk kihűlni.
A tökmagot vágjuk durvára, és 2 evőkanálnyit tegyünk félre. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, és tépjük le a leveleket. A levelek felét tegyük félre. Az avokádókat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, és a húsát vágjuk ki a héjából.
Tegyük a tökmagot, a fokhagymát, a petrezselymet, az avokádódarabokat, a tökmagolajat és a VEGA-krémet egy turmixgéppbe, és pürésítsük. Ízlés szerint fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel és sóval.
Főzzük ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, a főzővízből kb. 300 ml-t tegyünk félre.
Egy széles serpenyőben alaposan keverjük össze a tésztavizet a pestóval. Adjuk hozzá a főtt tésztát, a grapefruitlevet és a maradék tökmagot, és szükség esetén fűszerezzük újra. Szórjuk meg az avokádós tésztát petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
A tökmagot vágjuk durvára, és 2 evőkanálnyit tegyünk félre. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, és tépjük le a leveleket. A levelek felét tegyük félre. Az avokádókat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, és a húsát vágjuk ki a héjából.
Tegyük a tökmagot, a fokhagymát, a petrezselymet, az avokádódarabokat, a tökmagolajat és a VEGA-krémet egy turmixgéppbe, és pürésítsük. Ízlés szerint fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel és sóval.
Főzzük ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, a főzővízből kb. 300 ml-t tegyünk félre.
Egy széles serpenyőben alaposan keverjük össze a tésztavizet a pestóval. Adjuk hozzá a főtt tésztát, a grapefruitlevet és a maradék tökmagot, és szükség esetén fűszerezzük újra. Szórjuk meg az avokádós tésztát petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
A tökmagolaj helyett használhatunk napraforgóolajat is.
A grapefruitlé helyett a citromlé is tökéletes.
A grapefruitlé helyett a citromlé is tökéletes.
Kedvencnek jelölöm
Avokádós tészta
Hozzávalók
4-6 adag elkészítéséhez
150 g tökmag
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 darab érett avokádó
2 evőkanál tökmagolaj
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
kb. 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
só
500 g tészta, pl. linguine, spagetti vagy tagliatelle
kb. 3 evőkanál grapefruitlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tökmagot tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg, majd tányéron hagyjuk kihűlni.
A tökmagot vágjuk durvára, és 2 evőkanálnyit tegyünk félre. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, és tépjük le a leveleket. A levelek felét tegyük félre. Az avokádókat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, és a húsát vágjuk ki a héjából.
Tegyük a tökmagot, a fokhagymát, a petrezselymet, az avokádódarabokat, a tökmagolajat és a VEGA-krémet egy turmixgéppbe, és pürésítsük. Ízlés szerint fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel és sóval.
Főzzük ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, a főzővízből kb. 300 ml-t tegyünk félre.
Egy széles serpenyőben alaposan keverjük össze a tésztavizet a pestóval. Adjuk hozzá a főtt tésztát, a grapefruitlevet és a maradék tökmagot, és szükség esetén fűszerezzük újra. Szórjuk meg az avokádós tésztát petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
A tökmagot vágjuk durvára, és 2 evőkanálnyit tegyünk félre. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, és tépjük le a leveleket. A levelek felét tegyük félre. Az avokádókat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, és a húsát vágjuk ki a héjából.
Tegyük a tökmagot, a fokhagymát, a petrezselymet, az avokádódarabokat, a tökmagolajat és a VEGA-krémet egy turmixgéppbe, és pürésítsük. Ízlés szerint fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel és sóval.
Főzzük ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, a főzővízből kb. 300 ml-t tegyünk félre.
Egy széles serpenyőben alaposan keverjük össze a tésztavizet a pestóval. Adjuk hozzá a főtt tésztát, a grapefruitlevet és a maradék tökmagot, és szükség esetén fűszerezzük újra. Szórjuk meg az avokádós tésztát petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
A tökmagolaj helyett használhatunk napraforgóolajat is.
A grapefruitlé helyett a citromlé is tökéletes.
A grapefruitlé helyett a citromlé is tökéletes.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?