Almás-túrós zabpelyhes sütemény
Hozzávalók
Tortafomához: (kb. Ø 24 cm):
Tésztához:
Almás töltelékhez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Elkészítés:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Almás-túrós zabpelyhes sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tortafomához: (kb. Ø 24 cm):
Tésztához:
Almás töltelékhez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Elkészítés:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?