Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-túrós zabpelyhes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortafomához: (kb. Ø 24 cm):

sütőpapír

Tésztához:

130 g finomszemű zabpehely
80 g búzaliszt
30 g cukor
50 g csokoládé csepp
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz

Almás töltelékhez:

2-3 db közepes nagyságú alma
1 teáskanál őrölt fahéj

Túrós töltelékhez:

250 g félzsíros tehéntúró
40 g cukor
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.

A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Alma nélkül is elkészíthető, ez esetben duplázzuk meg a túrós töltelékhez felsorolt hozzávalókat.
A 12 seletes Almás-túrós zabpelyhes sütemény gyorsan, könnyen elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!