Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás grízes kevert sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg gríz
15 dkg cukor
2 db tojás
300-350 g kefir
1 kk szódabikarbóna
vanília eszenc
1/2 őrölt fahéj
2 drb alma
40 gr vaj
3 ek cukor
1/2 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A grízt, cukrot, szódabikarbónát, eszencet összekeverjük. Hozzáadjuk és elkeverjük a kefirt, tojást, kakaóport, majd a fahéjat. Pihentetjük 20 percet, hogy a gríz megduzzadjon.
Az almákat meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Vajjal, cukorral pár percig pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és kihűtjük. Az almát leszűrjük és a levét belekavarjuk a tésztába.
A tésztát egy közepes tepsibe egyenletesen elsimítjuk, tetejére elosztjuk a párolt almát és kb.25 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

Most készítettem első alkalommal. Jó íze van. Az alma nem sülyed a tésztába,ott marad a tetején. Legközelebb elkészítem alma nélkül és a tésztára csokiöntetet fogok rakni.
Almás grízes kevert sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése