Zöldséget a sütibe?

Miért ne? Ritkán, vagy talán soha nem jut az eszünkbe, pedig vannak olyan receptek, melyekben egy adott zöldség kifejezetten növelheti egy-egy süti élvezeti értékét.

Répatorta van?

Talán a répatorta a legismertebb olyan süti, amiben zöldség van. A répa az édes gyökérzöldségek közé tartozik, nem véletlenül ezt eszik ki általában a gyerekek is elsőre a levesből. Így aztán süti-alapanyagnak is kiváló, jól harmonizál az édes ízekkel, olajos magvakkal. Ha elfogadjuk, hogy a répa tökéletes alapanyaga lehet bizonyos sütiknek, a tortán kívül egyéb finomságokkal is próbálkozhatunk.

Cékla, a vitaminbomba

Most érünk a télnek abba a szakaszába, amikor már tényleg csak gyökérzöldségek kaphatók. De ki tenne például céklát a sütijébe? Első blikkre talán nem sokan, pedig érdemes. A süti finom szaftos lesz tőle és sok esetben nem is lehet érezni a cékla ízét. Ráadásul ez a rubinvörös zöldség rendkívül erős vérképző hatású, a benne lévő nyomelemeket a test jól tudja hasznosítani, valamint a vörösvérsejtek regenerálódását és képződését egyaránt serkenti. Tehát mindenképpen jót teszünk magunknak, ha felfedezzük különböző elkészítési és feldolgozási módjait és beiktatjuk étrendünkbe ezt a csodás színű gyökérzöldséget, mely krémessé, lággyá és bársonyossá teheti a tésztáinkat  - ha a megfelelő receptet használjuk.

A semleges cukkini

A cukkini önmagában nem feltétlenül nevezhető egy kifejezetten izgalmas zöldségnek, de természetesen neki is megvannak az előnyös tulajdonságai. Nagyon jó textúrát adhat a süteménynek, finom szaftossá válhatnak tőle még az eredetileg szárazabb tészták is.

Bár elsőre merésznek tűnik, de bátran próbálkozzunk a sütikben is a zöldségekkel, lehet, hogy olyan pozitív tapasztalataink lesznek, hogy magunk is meglepődünk.

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!