Tejszín, joghurt, növényi tej - a leggyakoribb házi fagyi alapok

Dátum 2019. július 31.

A házi fagylalt sokféle alapanyagból készülhet, ráadásul te magad választhatod ki a számodra legideálisabbat.

Ha nagynak mondható a család “fagylaltfogyasztása”, különösen érdemes megfontolni a házi elkészítést. Összeszedtük a leggyakoribb fagylalt-alapokat.

Tejszín

A finom, főzött, krémesen tejszínes házi fagylalt méltán nagy kedvenc. Tejszínnek nevezzük a különböző zsírtartalommal gyártott, hőkezelt és hűtött, esetleg homogénezett zsírdús termékeket. Finomságának ára, hogy igen zsíros, ezért az ebből készült nyalánkságok nem nevezhetők igazán alakbarátnak.

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A vásárlásnál is érdemes résen lennünk, sok bolti tejszínben találhatók olyan adalékanyagok, illetve hozzáadott cukor, amire a címkéje alapján nem számítanánk, ezért vásárlás előtt érdemes alaposan ellenőrizni a termékek összetételét.

Joghurt

Hőkezelt tejből, speciális mikrobatenyészetek hozzáadásával, savanyítással és alvasztással készült termékek. A joghurt készítéséhez tejsavbaktériumokat használnak. 

Ha valami könnyebb megoldást szeretnénk, nyugodtan használhatunk joghurtot is a tejszín helyett, igaz, ebben az esetben más típusú receptek között kell keresgélnünk.

Egyes gyümölcsöknek kifejezetten jól áll a savanykás íz, de figyeljünk oda az ízek harmóniájára, mert vannak olyan ízesítések, melyeknél nem a joghurt a legjobb választás.

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Növényi tejek

Sokan, sokféle okból kerülhetik a hagyományos tejtermékeket. Szerencsére már azok is találhatnak bőven alternatív alapanyagokat, akik nem fogyaszthatják a tehéntejből készült finomságokat.

A rizstej, kókusztej, mandulatej is tökéletes választás lehet. Fontos ugyanakkor, hogy kitapasztaljuk, melyik hogyan használható erre a célra. Illetve, hogy teszteljük, melyik ízét szeretjük a legjobban.

Víz

Igen, bármilyen meglepő, a víz is lehet a jeges finomság alapanyaga, melyet nem fagyinak hívunk, hanem granitának.

Egyszerű és nagyszerű, érdemes kipróbálni, akár a dinnyés, akár a kávés változatot is.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!