A császárok eledele fagylalttal
Hozzávalók
1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa
250 ml víz
30-40 g margarin, vagy vaj
fagylalt tetszés szerint
Elkészítés
Elkészítés:
A császárok eledele fagylalttal gazdagított desszert, melynek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Császármorzsa:
A tasak tartalmát, a kimért 250 ml vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat megolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan forgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Az elkészült császármorzsát hűlni hagyjuk.
Díszítés:
A császármorzsát tetszés szerint adagoljuk, majd minden tálra egy-két gombóc fagylaltot teszünk a desszert mellé.
Császármorzsa:
A tasak tartalmát, a kimért 250 ml vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat megolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan forgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Az elkészült császármorzsát hűlni hagyjuk.
Díszítés:
A császármorzsát tetszés szerint adagoljuk, majd minden tálra egy-két gombóc fagylaltot teszünk a desszert mellé.
Tipp:
Ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, vagy akár csokoládé vagy karamellöntettel is díszíthetjük a császárok eledele desszert tetejét
Kedvencnek jelölöm
A császárok eledele fagylalttal
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A császárok eledele fagylalttal gazdagított desszert, melynek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Császármorzsa:
A tasak tartalmát, a kimért 250 ml vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat megolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan forgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Az elkészült császármorzsát hűlni hagyjuk.
Díszítés:
A császármorzsát tetszés szerint adagoljuk, majd minden tálra egy-két gombóc fagylaltot teszünk a desszert mellé.
Császármorzsa:
A tasak tartalmát, a kimért 250 ml vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat megolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan forgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Az elkészült császármorzsát hűlni hagyjuk.
Díszítés:
A császármorzsát tetszés szerint adagoljuk, majd minden tálra egy-két gombóc fagylaltot teszünk a desszert mellé.
Tipp:
Ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, vagy akár csokoládé vagy karamellöntettel is díszíthetjük a császárok eledele desszert tetejét


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?