Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bécsi túrós palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Ovális sütőformához (kb. 20x25 cm):

zsiradék

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

2 darab tojás (M-es)
400 g félzsíros túró
50 g tejföl
100 g porcukor

Öntethez:

200 ml tej
2 darab tojás (M-es)
40 g porcukor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Bécsi túrós palacsinta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát vékonyan kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából kb. 8 darab palacsintát sütünk. Felhasználásig letakarjuk.

Töltelék:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgájákkal, a tejföllel, a porcukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A töltelékkel megkenjük a palacsintákat, feltekerjük, majd mindet középen kettévágjuk. A palacsintadarabokat egymásra fektetve, kissé állítva elrendezzük a sütőtálban.

Öntet:
A tejet kikeverjük a tojásokkal, a porcukorral és a vanillincukorral. Egyenletesen meglocsoljuk vele a palacsintákat, majd a sütőtálat a sütőbe toljuk, és a desszertet megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész desszertet kivesszük a sütőből, a sütőformát rácsra téve kb. 10 percet pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk a Bécsi túrós palacsinta süteményt.

Tipp:

A sütemény töltelékéhez adhatunk 50 g Dr. Oetker Rum Aromába áztatott mazsolát is.
A Bécsi túrós palacsinta sütőben sült palacsintatorta variáció ünnepi alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!