Szuper szörpök akár virágokból is!
Jó pár éve a csapból is az folyik, mennyit kell, kellene innunk egy nap, hogy a szervezetünk megfelelően tudjon működni. A legjobb persze erre a célra víz, de ha már kicsit eluntuk, jöhetnek a finom szörpök!
Bodza
Az egyik sokak által ismert és készített szörp a bodzaszörp, de azt már kevesebben tudják, hogy a bodza többszörösen megajándékoz minket termésével, hiszen egyrészt a virágból is készíthetünk szörpöt, de azok elvirágzása után, a nyár vége felé megjelennek a kis piros bogyók is a bodzabokron és azokból is fantasztikus, különlegesen buja ízű, és a népi gyógyászatban is ismert szörp készülhet.
Szeder
Ha szerencsénk van, az évnek ebben a szakában a piacon elcsíphetünk finom, érett szedret is. Az ebből az izgalmas gyümölcsből készült szörp egészen biztosan nagy becsben lesz tartva a kamra polcán.
De nem feltétlenül kell leragadnunk pusztán a gyümölcsökből készült szörpöknél, egy ideje hódítanak a virágokból készült frissítők is. A legnagyobb sztár persze a levendula, már fagyikban, és süteményekben is találkozhatunk ezzel az ízesítéssel, és persze a legnépszerűbb virágos szörpök listájáról sem hiányozhat.
Meggy
Ha pedig inkább mégis valami klasszikusabb íznél maradnánk, bátran használjuk szörpkészítéshez a szezon nagy klasszikusát: a meggyet. Ami amellett, hogy a sütik fő sztárja lehet, hisz fanyar savanykássága tökéletesen tudja ellenpontozni a tészták édességét, szörpalapanyagnak is igen kiváló.
A szörpök persze nem kizárólag az italainkat dobhatják fel, egy jó házi fagylaltkelyhet is megbolondíthatjuk velük, sőt, akár még a palacsinta tésztájának ízesítéséhez is bevethetjük, amivel biztos levesszük a gyerekeket a lábukról.
Ha pedig van otthon finom, házi szörpünk, nagyon könnyen készíthetünk gumicukrot is házilag, és mondanunk sem kell, az aprónép ettől az ötletünktől is felette boldog lesz!
Kapcsolódó cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.


Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.


Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
