Szuper szörpök akár virágokból is!
Jó pár éve a csapból is az folyik, mennyit kell, kellene innunk egy nap, hogy a szervezetünk megfelelően tudjon működni. A legjobb persze erre a célra víz, de ha már kicsit eluntuk, jöhetnek a finom szörpök!
Bodza
Az egyik sokak által ismert és készített szörp a bodzaszörp, de azt már kevesebben tudják, hogy a bodza többszörösen megajándékoz minket termésével, hiszen egyrészt a virágból is készíthetünk szörpöt, de azok elvirágzása után, a nyár vége felé megjelennek a kis piros bogyók is a bodzabokron és azokból is fantasztikus, különlegesen buja ízű, és a népi gyógyászatban is ismert szörp készülhet.
Szeder
Ha szerencsénk van, az évnek ebben a szakában a piacon elcsíphetünk finom, érett szedret is. Az ebből az izgalmas gyümölcsből készült szörp egészen biztosan nagy becsben lesz tartva a kamra polcán.
De nem feltétlenül kell leragadnunk pusztán a gyümölcsökből készült szörpöknél, egy ideje hódítanak a virágokból készült frissítők is. A legnagyobb sztár persze a levendula, már fagyikban, és süteményekben is találkozhatunk ezzel az ízesítéssel, és persze a legnépszerűbb virágos szörpök listájáról sem hiányozhat.
Meggy
Ha pedig inkább mégis valami klasszikusabb íznél maradnánk, bátran használjuk szörpkészítéshez a szezon nagy klasszikusát: a meggyet. Ami amellett, hogy a sütik fő sztárja lehet, hisz fanyar savanykássága tökéletesen tudja ellenpontozni a tészták édességét, szörpalapanyagnak is igen kiváló.
A szörpök persze nem kizárólag az italainkat dobhatják fel, egy jó házi fagylaltkelyhet is megbolondíthatjuk velük, sőt, akár még a palacsinta tésztájának ízesítéséhez is bevethetjük, amivel biztos levesszük a gyerekeket a lábukról.
Ha pedig van otthon finom, házi szörpünk, nagyon könnyen készíthetünk gumicukrot is házilag, és mondanunk sem kell, az aprónép ettől az ötletünktől is felette boldog lesz!