Anyák napi sütemények – szeretettel készítve

Dátum 2020. április 29.

Idén május 3-án, vasárnap ünnepeljük az édesanyákat, nagymamákat. Igaz, hogy ebben az évben nagyobb óvatosságra lesz szükség, de ha betartjuk a járványhelyzetre vonatkozó biztonsági előírásokat, javaslatokat, nyugodtan sort keríthetünk az ünneplésre.

A köszöntéshez édes meglepetés is dukál, mutatjuk, mi mindent készíthetünk szeretteinknek.

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Különböző formákkal és kedvelt ízekkel készíthető meglepetések

Ha igazán kedves és szívhez szóló édességgel szeretnénk készülni, hangoljuk össze az ízeket és a formákat! Dönthetünk szivecskés vagy virág (például rózsa) formájú sütemény mellett. Vegyük figyelembe, hogy melyek a kedvenc ízei az ünnepeltnek, akár a tiramisut is elkészíthetjük egy kicsit ünnepibbre, vagy becsempészhetjük süteményünkbe a szezon legnépszerűbb gyümölcsét, az epret.

Aki úgy érzi, hogy kevésbé jártas a sütés világában, nyugodtan készülhet sütés nélküli desszerttel, például krémes, epres-müzlis anyák napi köszöntővel. Klasszikus gasztroajándékban is gondolkozhatunk, ez lehet például egy csatos üvegbe rétegezett süteménypor, amelyből majd a megajándékozott elkészítheti – a hozzá mellékelt recept alapján – a süteményt.

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Egyszerű sütemények kreatívan díszítve

Vagy adhatunk például rózsaszirmos eperzselét, szép és látványos meglepetés. Ajándékunkat ne felejtsük el feldíszíteni szalagokkal, masnikkal, bájos matricákkal

Apropó, díszítés. Ha inkább erre helyeznénk a hangsúlyt, de magát a feldíszítendő süteményt gyorsan és egyszerűen szeretnénk elkészíteni, válasszunk Dr. Oetker sütemény alapporokkal készült finomságokat, például szívecske formájú brownie-t vagy szépséges muffinokat. Mindkettőt fondant-nal díszíthetjük, a cukormasszával egyáltalán nem bonyolult dolgozni, ha ismerjük az alapfogásokat. Persze ha jobban szeretnénk, cukormázzal is feldobhatjuk a süteményeinket. Ha együtt alkotunk a gyerekekkel – mondjuk a nagyinak, jó ötlet egyszerűbb, de dekoratívan díszíthető süteményeket választani.

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A leveles tésztával nem lehet hibázni!

Könnyű, gyors és mutatós édességeket varázsolhatunk belőle. Kombinálhatjuk eperrel, formázhatjuk rózsa alakúra. Hasonlóan hamar megvan – és ráadásul sokáig is eláll – a keksz. Ezúttal készüljön linzer tésztából szívecskésre, eperlekvárral ízesítettre.

Ha nincs otthon kiszúróformánk, akkor sem kell elkeserednünk. A tésztából habzsák segítségével is kialakíthatunk kis virágokat, amelyeket aztán kedvünkre megtölthetünk.

Bár nincs tavasz eper nélkül, nem csak ezt a gyümölcsöt használhatjuk fel az anyák napi süteményekhez. Mutatós és finom befőttek közül is válogathatunk, készíthetünk például barackos desszerteket. A klasszikus formatorták kedvelői pedig akár „ehető bonbonos dobozt” is süthetnek édesanyjuknak, nagymamájuknak.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!