Almát a sütibe! De melyiket?

Dátum 2019. szeptember 18.

Amikor a boltban kiválasztjuk, melyik fajtát vegyük meg, nem mindegy, hogy milyen célra vásároljuk. Gyümölcsként magában fogyasztjuk, vagy sütibe szánjuk. Most bemutatjuk azokat a fajtákat, amelyekkel nyert ügyünk van, ha süteményt készítenénk belőle.

Jonagold, Idared, Jonatán, Gála? Magyarországon is rengeteg fajta, isteni és zamatos almát lehet kapni, de nem mindegy, melyik landol a kosarunkban a pitéhez.

Ahhoz, hogy a sütink nagyobb eséllyel hasonlítson a receptek melletti képen szereplő csodákra, érdemes már a gyümölcs megvásárlásánál tisztában lennünk pár információval.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Az Elstar típusú alma hiába zamatos, túlságosan lédús, így szétáztathatja a sütit, a Granny Smith szintén túl leveses ahhoz, hogy süteményekhez ajánlható legyen. A Jonatán szintén nem igazán sütésre termett: húsa túl puha, nem lehet vele jól dolgozni, inkább frissen fogyasszuk.

Gála alma

Népszerű és gyakori almafajta itthon. Íze édes, kétféle színben, pirosban és sárgában is találkozhatunk vele. Sütéshez és főzéshez is ajánlható, egy kitétellel: pitéhez nem javasolt a használata, mert ahhoz már túl leveses és könnyen széteshet a töltelék.

Golden Delicious

Ha már pite, akkor viszont érdemes ezt a fajtát választanunk. Finom aromájú, fényes, sárga alma, harmonikus ízvilággal, a legjobb almafajták között tartják számon. A felhasználásnál egyedül a gyorsaságra kell figyelnünk, mert könnyen megfonnyadhat, érdemes hamar sütni belőle egy mennyei almás finomságot.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Idared

Az egyik legsokoldalúbb almafajtaként tartják számon. Megfelelő környezetben akár hónapokig is eláll, az íze ideális ahhoz, hogy sütikbe vagy szószokhoz használjuk. Egy dologra érdemes figyelni ezzel a típussal kapcsolatban: könnyen megbarnul ott, ahol ütés éri.

Jonagold

Az igazi piros, gömbölyű, mosolygós alma. Íze és állaga tökéletesen passzol minden recepthez. Bátran válasszuk ezt a fajtát, ha kinéztünk magunknak egy szuper, almás süteményt.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!