Agypörgető tízóraik
2018. szeptember 26.Mit adjunk a kicsiknek tízóraira, hogy ne legyenek éhesek ebédig? Összeszedtünk pár alternatívát, amit tuti, hogy imádni fognak az otthonról tanuló kisebbek és nagyobbak is!
Mire érdemes figyelni?
Ahhoz, hogy a gyerekek egész nap helyt tudjanak állni, fontos, hogy ne essen le a vércukorszintjük. Az összetett szénhidrátok lassabban bomlanak glükózzá, ezért hosszan tartó energiát biztosítanak, nem esik le a vércukorszint, tovább fenntartható a figyelem. Minden teljes kiőrlésű finomság jó szolgálatot tehet.
Változatos finomságokat készítsünk!
A fehérjetartalmú ételek is kiválóan tudják serkenti az agyműködést, és mivel a fejlődő szervezet legfőbb fehérjeforrása a hús, érdemes beépíteni a napi étrendbe a tízóraik, uzsonnák esetében is.
Kiváló agyserkentők természetesen a zöldségek is. Persze ahhoz, hogy a lurkók lelkesen fogyasszák, kell némi anyai leleményesség is. Minél változatosabban kínáljuk nekik, annál nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen formában megszeretik. Nehéz és rögös lehet az út odáig, de nem érdemes feladni.
Ami nem hiányozhat!
A gyümölcsök szintén a szervezet nélkülözhetetlen üzemanyagát jelentik. Minél több ételbe csempésszük őket, annál valószínűbb, hogy az aprónép megszereti az ízüket és szívesen nyúl utánuk, ha valami kis nassolnivalóra vágyik.
Meglepő, de a zab is jelentős “agyfényesítő” hatással bír. Készülhet belőle gyümölcsös keksz, vagy akár csokis verzió is. Ha pedig jó minőségű, legalább 70%-os fekete csokoládét használunk, azzal még tovább fokozhatjuk a hatást és a gyerekek is hálásak lesznek a íncsiklandozó nassolnivalók miatt.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.