Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. 22 cm Ø):

némi zsiradék

Tortaalaphoz:

180 g zabkeksz
50 g őrölt dióbél
100 g vaj vagy margarin

Kenéshez:

kb. 3 evőkanál sárgabaracklekvár

Töltelékhez:

500 g mascarpone krémsajt
150 g sárgabaracklekvár
100 g tejföl (20%-os)
75 g cukor
2 darab tojás (M-es)

Mázhoz:

Díszítéshez:

kevés sárgabaracklekvár
dióbél, aszalt sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját és oldalát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tortaalap:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát és az őrölt diót a megolvasztott zsiradékba keverjük, majd egyenletesen a csatos forma aljába nyomkodjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a tortaalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A formát sütőrácsra tesszük, és a tortaalapot hűlni hagyjuk. Miután legalább langyosra hűlt, megkenjük a baracklekvárral.

Krém:
A krémsajtot, a baracklekvárt, a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és a pudingport keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő), alacsony fokozaton összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a tortaalapra, majd a sütő alsó felében folytatjuk a sütését.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész sajttortát formával együtt sütőrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk. Kb. 30 perc elteltével a forma peremét meglazítjuk, óvatosan, egy kés lapjával elválasztjuk a süteményt és a peremet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Máz:
A tortabevonót a tasakon szereplő útmutató alapján megolvasztjuk, a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk az oldalán is lecsorogni, amit körben szintén elsimítunk. A tortabevonót hagyjuk megdermedni.

Díszítés:
Miután a tortabevonó megdermedt, körben a torta szélére egy teáskanál segítségével baracklekvárt teszünk, majd a lekváros részt durvára tört dióval és aszalt sárgabarack cikkekkel díszítjük.

Tipp:

Tovább dekorálhatjuk a sajttortát Dr. Oetker kakaós Tortadarával.
Zserbó sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!