Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. 22 cm Ø):

némi zsiradék

Tortaalaphoz:

180 g zabkeksz
50 g őrölt dióbél
100 g vaj vagy margarin

Kenéshez:

kb. 3 evőkanál sárgabaracklekvár

Töltelékhez:

500 g mascarpone krémsajt
150 g sárgabaracklekvár
100 g tejföl (20%-os)
75 g cukor
2 darab tojás (M-es)

Mázhoz:

Díszítéshez:

kevés sárgabaracklekvár
dióbél, aszalt sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját és oldalát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tortaalap:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát és az őrölt diót a megolvasztott zsiradékba keverjük, majd egyenletesen a csatos forma aljába nyomkodjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a tortaalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A formát sütőrácsra tesszük, és a tortaalapot hűlni hagyjuk. Miután legalább langyosra hűlt, megkenjük a baracklekvárral.

Krém:
A krémsajtot, a baracklekvárt, a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és a pudingport keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő), alacsony fokozaton összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a tortaalapra, majd a sütő alsó felében folytatjuk a sütését.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész sajttortát formával együtt sütőrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk. Kb. 30 perc elteltével a forma peremét meglazítjuk, óvatosan, egy kés lapjával elválasztjuk a süteményt és a peremet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Máz:
A tortabevonót a tasakon szereplő útmutató alapján megolvasztjuk, a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk az oldalán is lecsorogni, amit körben szintén elsimítunk. A tortabevonót hagyjuk megdermedni.

Díszítés:
Miután a tortabevonó megdermedt, körben a torta szélére egy teáskanál segítségével baracklekvárt teszünk, majd a lekváros részt durvára tört dióval és aszalt sárgabarack cikkekkel díszítjük.

Tipp:

Tovább dekorálhatjuk a sajttortát Dr. Oetker kakaós Tortadarával.
Zserbó sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!