Zserbó sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. 22 cm Ø):
Tortaalaphoz:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát és az őrölt diót a megolvasztott zsiradékba keverjük, majd egyenletesen a csatos forma aljába nyomkodjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a tortaalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütőrácsra tesszük, és a tortaalapot hűlni hagyjuk. Miután legalább langyosra hűlt, megkenjük a baracklekvárral.
Krém:
A krémsajtot, a baracklekvárt, a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és a pudingport keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő), alacsony fokozaton összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a tortaalapra, majd a sütő alsó felében folytatjuk a sütését.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész sajttortát formával együtt sütőrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk. Kb. 30 perc elteltével a forma peremét meglazítjuk, óvatosan, egy kés lapjával elválasztjuk a süteményt és a peremet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a tasakon szereplő útmutató alapján megolvasztjuk, a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk az oldalán is lecsorogni, amit körben szintén elsimítunk. A tortabevonót hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Miután a tortabevonó megdermedt, körben a torta szélére egy teáskanál segítségével baracklekvárt teszünk, majd a lekváros részt durvára tört dióval és aszalt sárgabarack cikkekkel díszítjük.
Tipp:
Zserbó sajttorta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. 22 cm Ø):
Tortaalaphoz:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát és az őrölt diót a megolvasztott zsiradékba keverjük, majd egyenletesen a csatos forma aljába nyomkodjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a tortaalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát sütőrácsra tesszük, és a tortaalapot hűlni hagyjuk. Miután legalább langyosra hűlt, megkenjük a baracklekvárral.
Krém:
A krémsajtot, a baracklekvárt, a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és a pudingport keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő), alacsony fokozaton összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a tortaalapra, majd a sütő alsó felében folytatjuk a sütését.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész sajttortát formával együtt sütőrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk. Kb. 30 perc elteltével a forma peremét meglazítjuk, óvatosan, egy kés lapjával elválasztjuk a süteményt és a peremet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a tasakon szereplő útmutató alapján megolvasztjuk, a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk az oldalán is lecsorogni, amit körben szintén elsimítunk. A tortabevonót hagyjuk megdermedni.
Díszítés:
Miután a tortabevonó megdermedt, körben a torta szélére egy teáskanál segítségével baracklekvárt teszünk, majd a lekváros részt durvára tört dióval és aszalt sárgabarack cikkekkel díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?