Zsemle élesztő nélkül
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.
Zsemle élesztő nélkül
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?