Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-spenótos pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

némi zsiradék

Tésztához:

350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
175 g lágy vaj vagy margarin
4 evőkanál tej
1 darab tojásfehérje (M-es méret)

Töltelékhez:

300 g fagyasztott spenót
400 g apró burgonya
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab kis hagyma
frissen őrölt bors
paprikapor, csípős
50 g reszelt parmezán sajt

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es méret)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük hűtőbe kb. 2 órára.

Töltelék:
A spenótot egy tálban felolvasztjuk. Hámozzuk meg a burgonyát, és hosszában vágjuk félbe, majd egy kis lábasban vízzel és egy kevés sóval forraljuk fel, fedjük le, és főzzük kb. 12-15 percig. A burgonyát csepegtessük le és hagyjuk kissé kihűlni. A burgonyát vágjuk szeletekre. Melegítsük fel az étolajat egy serpenyőben, és süssük a burgonyát közepes lángon kb. 5 percig, időnként megforgatva, amíg aranybarnára pirul. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Adjuk a burgonyához a hagymakockákat, és pirítsuk még 2-3 percig, amíg a hagyma színt kap. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük bele a spenótot és a parmezánt, fűszerezzük a fűszerekkel, és hagyjuk kihűlni.
A muffinforma mélyedéseit zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás:
A tészta 2/3-át lisztezett munkafelületen formázzuk rúddá, majd osszuk 12 egyenlő darabra. Mindegyik darabból kb. 12 cm Ø kört alakú tésztát formázzunk. Béleljük ki a muffinformákat úgy, hogy a perem egy vonalban legyen a formával. A tölteléket egyenletesen oszlassuk el. A maradék tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra sodorjuk ki, majd egy kerek kiszúróformával (Ø 8 cm, ha szükséges, fogazott széllel) vágjunk ki 12 tallért. Vágjuk ki a motívumokat a tallérokból bármilyen kis sütivágóformával. Fedjük be a tölteléket a tallérokkal és nyomjuk le egy kicsit a széleit, majd helyezzük rá a kivágott motívumokat tetszés szerint.

Kenés:
A tojássárgáját és a tejet jól keverjük össze. Kenjük meg vele a tésztafedeleket. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a pitéket.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a pitéket a formában egy sütőrácson kb. 5 percig. Ezután vegyük ki a formából, és még melegen tálaljuk.

Tippek:

A burgonyát már előző nap megfőzhetjük.
Főételként tálaljuk tükörtojással a pitéket.
A piték fagyaszthatóak.
Burgonyás-spenótos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!