Zebra sütemény
Hozzávalók
Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
300 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
100 ml langyos víz
200 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 ½ evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Mázhoz:
150 g porcukor
4 evőkanál rum
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal alaposan kenjük ki a sütőformát és lisztezzük ki. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - a kakaó kivételével -, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Először öntsünk 1-2 evőkanál világos tésztát a kenyérforma közepébe. Ezután közvetlenül a tetejére tegyünk 1-2 evőkanál sötét tésztát. Így mindig felváltva, közvetlenül egymás tetején legyen a világos és a sötét tészta. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra. A sütemény tetejét 15 perc elteltével egy késsel hosszában vágjuk be.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában 10 percig hűlni. Lazítsuk meg, és fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, keverjük össze a rummal, és kenjük a kihűlt sütemény tetejére.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - a kakaó kivételével -, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Először öntsünk 1-2 evőkanál világos tésztát a kenyérforma közepébe. Ezután közvetlenül a tetejére tegyünk 1-2 evőkanál sötét tésztát. Így mindig felváltva, közvetlenül egymás tetején legyen a világos és a sötét tészta. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra. A sütemény tetejét 15 perc elteltével egy késsel hosszában vágjuk be.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában 10 percig hűlni. Lazítsuk meg, és fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, keverjük össze a rummal, és kenjük a kihűlt sütemény tetejére.
Tipp:
A mázhoz rum helyett narancs- vagy citromlevet is használatunk.
Kedvencnek jelölöm
Zebra sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
300 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
100 ml langyos víz
200 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 ½ evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Mázhoz:
150 g porcukor
4 evőkanál rum
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal alaposan kenjük ki a sütőformát és lisztezzük ki. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - a kakaó kivételével -, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Először öntsünk 1-2 evőkanál világos tésztát a kenyérforma közepébe. Ezután közvetlenül a tetejére tegyünk 1-2 evőkanál sötét tésztát. Így mindig felváltva, közvetlenül egymás tetején legyen a világos és a sötét tészta. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra. A sütemény tetejét 15 perc elteltével egy késsel hosszában vágjuk be.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában 10 percig hűlni. Lazítsuk meg, és fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, keverjük össze a rummal, és kenjük a kihűlt sütemény tetejére.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - a kakaó kivételével -, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Először öntsünk 1-2 evőkanál világos tésztát a kenyérforma közepébe. Ezután közvetlenül a tetejére tegyünk 1-2 evőkanál sötét tésztát. Így mindig felváltva, közvetlenül egymás tetején legyen a világos és a sötét tészta. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra. A sütemény tetejét 15 perc elteltével egy késsel hosszában vágjuk be.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában 10 percig hűlni. Lazítsuk meg, és fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, keverjük össze a rummal, és kenjük a kihűlt sütemény tetejére.
Tipp:
A mázhoz rum helyett narancs- vagy citromlevet is használatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?