Zabgolyók
Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kihűlt zabpelyhet késes aprítóba tesszük, durvára törjük, majd összekeverjük a baracklekvárral, a kakaóporral és a fahéjjal. A masszát összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett masszából nedves kézzel 10 darab gombócot formázunk, tálalásig hűvös helyre tesszük.
Tipp:
Zabgolyók
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kihűlt zabpelyhet késes aprítóba tesszük, durvára törjük, majd összekeverjük a baracklekvárral, a kakaóporral és a fahéjjal. A masszát összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett masszából nedves kézzel 10 darab gombócot formázunk, tálalásig hűvös helyre tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
2024. February. 10. 14:41
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?