
Vendégváró kefíres kiflik


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés



Vendégváró kefíres kiflik
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?