Vendégváró kefíres kiflik
Hozzávalók
Tészta:
70 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
2 db tojás
150- 180 gr kefir
1 dl olaj
Töltelék:
100 gr margarin
1 ek. só
sajt
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, a lisztet kimérem. A liszthez adom a kefirt, a tojásokat, az olajat, majd az élesztőt, s jól kidolgozzuk a tésztát.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés
Anyukám egy régi receptkönyvében leltem fel a receptet, de az interneten is megtalálható ez a verzió
Kedvencnek jelölöm
Vendégváró kefíres kiflik
Hozzávalók
Tészta:
70 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
2 db tojás
150- 180 gr kefir
1 dl olaj
Töltelék:
100 gr margarin
1 ek. só
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, a lisztet kimérem. A liszthez adom a kefirt, a tojásokat, az olajat, majd az élesztőt, s jól kidolgozzuk a tésztát.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés
Anyukám egy régi receptkönyvében leltem fel a receptet, de az interneten is megtalálható ez a verzió
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?