Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vendégváró kefíres kiflik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

70 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
2 db tojás
150- 180 gr kefir
1 dl olaj

Töltelék:

100 gr margarin
1 ek. só
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, a lisztet kimérem. A liszthez adom a kefirt, a tojásokat, az olajat, majd az élesztőt, s jól kidolgozzuk a tésztát.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Anyukám egy régi receptkönyvében leltem fel a receptet, de az interneten is megtalálható ez a verzió
Vendégváró kefíres kiflik Vendégváró kefíres kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!