Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán langalló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
kb. 2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
kb. 250 ml meleg víz

Feltéthez:

150 g vegán sonka vagy szalonna
4 nagy fej vöröshagyma
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vegán szalonnát vagy sonkát vágjuk apróra, egy serpenyőben kissé pirítsuk meg, majd vegyük kis a serpenyőből. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk karikára és a serpenyőben némi olajjal pároljuk meg. A szalonnát és a hagymát keverjük össze és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk. A kelt tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

A creme vegát ízesítsük sóval és a fűszerekkel.

A tésztát enyhén lisztes munkafelületen még egyszer rövid ideig gyúrjuk át, majd vágjuk félbe. Mindkét felet 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kerek lapok legyenek. Az egyik tésztalapot a tepsire helyezzük, először a creme vega keverék felével megkenjük, közben 1 cm-t hagyunk szabadon a szélén. Rákenjük a szalonna-hagyma keverék felét, és aranybarnára sütjük a langallót. A másodikat is ugyanúgy megkenjük és megsütjük. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A langallót forrón tálaljuk.
Vegán langalló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!