Vegán kosárkák
Hozzávalók
A muffin-formához:
kevés vegán margarin
A töltelékhez:
kb. 250 g újhagyma
1 csokor metélőhagyma
100 g dió
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g selyemtofu
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
ízlés szerint: só
frissen őrölt bors
őrölt római kömény
őrölt szerecsendió
kb. 100 g vegán reszelt sajt
A tésztához:
1/2 csomag hűtött, friss vegán réteslap (3 lap, egyenként kb. 40x40 cm)
A feltéthez:
kb. 50 g rukkola
4 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál málna- vagy fűszerecet
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
1 csipet cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez az újhagymát és a metélőhagymát megmossuk, az újhagymát vékony karikákra, a metélőhagymát apróra vágjuk. A diót finomra aprítjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben megpirítjuk az újhagymát. A diót kb. 3 perccel később hozzáadjuk az újhagymához, és további két percig közepes lángon pároljuk. Egy tálba átöntjük, és hagyjuk kihűlni. A muffin formát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)
Elkészítés:
Töltelék:
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.
A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.
A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.
Tipp:
Rukkola helyett használhatunk finomra kockázott paprikát is, ilyenkor tegyünk félre kb. egy evőkanál metélőhagymát a szóráshoz.
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető recepjeinkből!
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető recepjeinkből!
Kedvencnek jelölöm
Vegán kosárkák
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
A muffin-formához:
kevés vegán margarin
A töltelékhez:
kb. 250 g újhagyma
1 csokor metélőhagyma
100 g dió
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g selyemtofu
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
ízlés szerint: só
frissen őrölt bors
őrölt római kömény
őrölt szerecsendió
kb. 100 g vegán reszelt sajt
A tésztához:
1/2 csomag hűtött, friss vegán réteslap (3 lap, egyenként kb. 40x40 cm)
A feltéthez:
kb. 50 g rukkola
4 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál málna- vagy fűszerecet
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
1 csipet cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez az újhagymát és a metélőhagymát megmossuk, az újhagymát vékony karikákra, a metélőhagymát apróra vágjuk. A diót finomra aprítjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben megpirítjuk az újhagymát. A diót kb. 3 perccel később hozzáadjuk az újhagymához, és további két percig közepes lángon pároljuk. Egy tálba átöntjük, és hagyjuk kihűlni. A muffin formát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegített)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegített)
Elkészítés:
Töltelék:
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.
A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.
A selyemtofut összekeverjük az újhagyma-dió masszával és a keményítővel. Belekeverjük a metélőhagymát. A masszát sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztalapokat kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Egyenként 3 tésztalapot egymásra teszünk, és úgy rendezzük el, hogy a csücskei kifelé mutassanak, majd óvatosan belenyomkodjuk a forma mélyedéseibe. Ezen elosztjuk a tölteléket, és sajttal megszórjuk. A muffinformát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
A rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot összekeverjük és a rukkolát ízesítjük.
A megsütött kosárkákat két villa segítségével kivesszük a formából és szervírozó tálra tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a rukkolát megforgatjuk a dresszingben, és feltétként a kosarakon elosztjuk.
Tipp:
Rukkola helyett használhatunk finomra kockázott paprikát is, ilyenkor tegyünk félre kb. egy evőkanál metélőhagymát a szóráshoz.
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető recepjeinkből!
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető recepjeinkből!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?