Vegán gyümölcskenyér
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 30-32 cm):
Gyümölcsös feltét:
Alaptésztához:
Morzsa tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket, a keményítőt és a sütőport egy maga falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát nem kapunk (kb. 3 perc). A tésztát öntsük az előkészített formában és a felületét egyenletesen simítsuk el. A tésztára szórjuk rá a sárgabarackot, majd a bogyós gyümölcsöket.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy magas falú keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő), addig keverjük, hogy morzsákat kapjunk. A morzsát egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsökön, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tortát egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a tortaformából.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Az alaptésztához adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj-at.
300 g fagyasztott bogyós gyümölccsel is elkészíthető. Ez esetben olvasszuk ki és csepegtessük le a gyümölcsöt.
Vegán gyümölcskenyér
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 30-32 cm):
Gyümölcsös feltét:
Alaptésztához:
Morzsa tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket, a keményítőt és a sütőport egy maga falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát nem kapunk (kb. 3 perc). A tésztát öntsük az előkészített formában és a felületét egyenletesen simítsuk el. A tésztára szórjuk rá a sárgabarackot, majd a bogyós gyümölcsöket.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy magas falú keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő), addig keverjük, hogy morzsákat kapjunk. A morzsát egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsökön, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tortát egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a tortaformából.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Az alaptésztához adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj-at.
300 g fagyasztott bogyós gyümölccsel is elkészíthető. Ez esetben olvasszuk ki és csepegtessük le a gyümölcsöt.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?