Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán fánkok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Vegán fánk tészttához:

200 ml mandula ital
50 g vegán margarin vagy vegán vaj
350 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só

Sütéshez:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Ezenkívül:

egy kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a mandulaitalt, és olvasszuk fel benne a vegán zsiradékot.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos mandulaital és zsiradék keverékét. Keverjük össze az egészet röviden a konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át, és kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki. Először szúrjunk ki (Ø kb. 9 cm) tésztákat, majd szúrjuk ki a tészták közepét (Ø kb. 4 cm). Takarjuk le a kiszaggatott fánkokat, és meleg helyen hagyjuk kelni, további kb. 15-20 percig.

Sütés:
Közben az étolajat egy serpenyőben melegítsük fel. A zsiradékba tartott fakanállal ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet. Ha buborékok képződnek a fakanál körül az étolaj hőmérséklete megfelelő.

A forró zsiradékban süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ezután szűrőkanállal vegyük ki a fánkokat, konyhai törlőpapíron jól csepegtessük le, és még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

Díszítsük a vegán fánkokat tetszés szerint porcukormázzal és/vagy Dr. Oetker Dekorcukrokkal.
Vegán fánkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!