Vegán csokis muffinok
Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a papír sütőformákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tetejére:
Tegyük a margarint és a porcukrot egy keverőtálba. Rövid ideig keverjük össze a konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton, majd verjük tovább a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a vegán krémsajtot. Öntsük a krém kb. 2/3-át egy eldobható habzsákba vagy zacskóba. A maradék krémet keverjük össze a kakaóval, és szintén töltsük egy eldobható habzsákba. Vágjuk fel mindkét zacskót a hegyénél, töltsük egymás mellé egy díszítőfejjel ellátott habzsákba a két krémet, majd díszítsük a muffinok tetejét.
Tálalásig tegyük a muffinokat a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt díszítsük a vegán csokoládés muffinokat a tortadarával.
Vegán csokis muffinok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Tetejére:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a papír sütőformákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tetejére:
Tegyük a margarint és a porcukrot egy keverőtálba. Rövid ideig keverjük össze a konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton, majd verjük tovább a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a vegán krémsajtot. Öntsük a krém kb. 2/3-át egy eldobható habzsákba vagy zacskóba. A maradék krémet keverjük össze a kakaóval, és szintén töltsük egy eldobható habzsákba. Vágjuk fel mindkét zacskót a hegyénél, töltsük egymás mellé egy díszítőfejjel ellátott habzsákba a két krémet, majd díszítsük a muffinok tetejét.
Tálalásig tegyük a muffinokat a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt díszítsük a vegán csokoládés muffinokat a tortadarával.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?