Vaníliás rizsfelfújt
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
zsiradék
némi zsemlemorzsa
Vaníliás rizsfelfújthoz:
200 g kerek szemű rizs
200 ml víz
800 ml tej
150 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
4 darab tojás (M-es)
Tálaláshoz:
porcukor
baracklekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal és vékonyan beszórjuk zsemlemorzsával.
Elkészítés:
Rizsfelfújt:
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Tippek:
A rizsfelfújt masszája ízesíthető 2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal is.
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás rizsfelfújt
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
zsiradék
némi zsemlemorzsa
Vaníliás rizsfelfújthoz:
200 g kerek szemű rizs
200 ml víz
800 ml tej
150 g cukor
4 darab tojás (M-es)
Tálaláshoz:
porcukor
baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal és vékonyan beszórjuk zsemlemorzsával.
Elkészítés:
Rizsfelfújt:
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Tippek:
A rizsfelfújt masszája ízesíthető 2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal is.
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?