Máglyarakás
Hozzávalók
Magas falú sütőformához (20x30 cm):
némi zsiradék
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
Alaphoz:
8 darab szikkadt kifli (összesen kb. 400 g)
700 ml tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma Vanília
5 darab tojássárgája (M-es)
120 g cukor
Almás réteghez:
1 kg alma
30 g margarin
40 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Kenéshez:
80 g baracklekvár
Habhoz:
5 darabtojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
50 g porcukor
80 g baracklekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve
Elkészítés:
Alap:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vanília aromával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keverék felét a tepsibe simítjuk.
Almás réteg és összeállítás, kenés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.
A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflis keverékkel. A tetejét egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és a baracklekvárt. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk, a kanál hátoldalával megmintázzuk. A süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába, addíg sütjük amíg a hab világosbarna lesz.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
A kész süteményt kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vanília aromával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keverék felét a tepsibe simítjuk.
Almás réteg és összeállítás, kenés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.
A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflis keverékkel. A tetejét egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és a baracklekvárt. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk, a kanál hátoldalával megmintázzuk. A süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába, addíg sütjük amíg a hab világosbarna lesz.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
A kész süteményt kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.
Tipp:
Az almához 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Kedvencnek jelölöm
Máglyarakás
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Magas falú sütőformához (20x30 cm):
némi zsiradék
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
Alaphoz:
8 darab szikkadt kifli (összesen kb. 400 g)
700 ml tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
5 darab tojássárgája (M-es)
120 g cukor
Almás réteghez:
1 kg alma
30 g margarin
40 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Kenéshez:
80 g baracklekvár
Habhoz:
5 darabtojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
50 g porcukor
80 g baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve
Elkészítés:
Alap:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vanília aromával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keverék felét a tepsibe simítjuk.
Almás réteg és összeállítás, kenés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.
A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflis keverékkel. A tetejét egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és a baracklekvárt. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk, a kanál hátoldalával megmintázzuk. A süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába, addíg sütjük amíg a hab világosbarna lesz.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
A kész süteményt kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vanília aromával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keverék felét a tepsibe simítjuk.
Almás réteg és összeállítás, kenés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.
A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflis keverékkel. A tetejét egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és a baracklekvárt. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk, a kanál hátoldalával megmintázzuk. A süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába, addíg sütjük amíg a hab világosbarna lesz.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
A kész süteményt kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.
Tipp:
Az almához 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?