Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Máglyarakás

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Magas falú sütőformához (20x30 cm):

némi zsiradék
3-4 evőkanál zsemlemorzsa

Alaphoz:

8 darab szikkadt kifli (összesen kb. 400 g)
700 ml tej
5 darab tojássárgája (M-es)
120 g cukor

Almás réteghez:

1 kg alma
30 g margarin
40 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Kenéshez:

80 g baracklekvár

Habhoz:

5 darabtojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
50 g porcukor
80 g baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve

Elkészítés:

Alap:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vanília aromával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.

A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keverék felét a tepsibe simítjuk.

Almás réteg és összeállítás, kenés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.

A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflis keverékkel. A tetejét egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és a baracklekvárt. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk, a kanál hátoldalával megmintázzuk. A süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába, addíg sütjük amíg a hab világosbarna lesz.

Sütési idő: kb. 6-8 perc

A kész süteményt kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.

Tipp:

Az almához 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
A Máglyarakás receptje körülbelül 8 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!