 
                Vaníliás eper-rebarbara lekvár
 20-40 perc között
                        20-40 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 6 darab 200 ml-es üveg
                            kb. 6 darab 200 ml-es üveg
                        Hozzávalók
                                        600 g eper
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 g rebarbara
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    Az epret és a rebarbarát megmossuk, az epret csumázzuk, a rebarbara külső vékony rétegét éles késsel lehúzzuk, majd az eperből kimérünk 600 grammot, a rebarbarából pedig 400 grammot. Mindkettőt apróra vágjuk és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    A pépet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk cukorral elkevert dzsemfixet és a vaníliás cukrot, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Lehúzzuk a tűzről, ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
                                
                            Tipp:
                                    Ha fagyasztott epret, rebarbarát használunk, azt először kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Vaníliás eper-rebarbara lekvár
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    Az epret és a rebarbarát megmossuk, az epret csumázzuk, a rebarbara külső vékony rétegét éles késsel lehúzzuk, majd az eperből kimérünk 600 grammot, a rebarbarából pedig 400 grammot. Mindkettőt apróra vágjuk és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    A pépet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk cukorral elkevert dzsemfixet és a vaníliás cukrot, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Lehúzzuk a tűzről, ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
                                
                            Tipp:
                                    Ha fagyasztott epret, rebarbarát használunk, azt először kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Lekvárok, dzsemek
                                    Lekvárok, dzsemek
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?